Tjäna pengar till klassen

Behöver er klass samla in klasspengar till en klassresa eller annat spännande projekt? Ljusmannen erbjuder er en lönsam och enkel lösning genom att sälja våra populära handstöpta ljus, för att tjäna pengar till klassen. Vi har lång erfarenhet av klassförsäljning och vet vad som fungerar bäst att sälja för klassen. Ett av våra försäljningssätt är att ni säljer ljusen först och sedan köper ljusen, vilket minimerar riskerna för er. Med en förtjänst på 70 kr per ask kan ni snabbt och enkelt fylla klasskassan. Våra ljus är attraktiva och lättsålda, vilket gör dem till ett perfekt val för er insamling.

Se hur mycket klassen kan tjäna!

Exemplet bygger på att ni köper matta ljus av oss för 69 kr per ask och säljer för 139 kr per ask till er kund.

0
0
Er förtjänst KR

Så enkelt tjänar ni klasspengar

Vi erbjuder tre olika alternativ för hur ni kan sälja våra ljus och tjäna in klasspengar. Du kan läsa mer om de olika alternativen på Så funkar det. Det enklaste är att använda vår säljportal på Mina Sidor om ni är flera elever i en klass som skall sälja tillsammans.

Där kan ni enkelt administrera försäljningen och varje säljare kan hantera sin försäljning i dator eller telefon. Genom att dela webshopen via sociala medier, mail eller sms kan er kund se ert sortiment och själv lägga sin beställning. Det fungerar så här att sälja för klassen:

Snabba klasspengar genom att sälja för klassen. Tjäna pengar till klassen med Ljusmannen

01

REGISTRERA ETT KONTO

Administratören av klassens försäljning registrerar ett huvudkonto och bjuder in säljare till kontot.

02

BÖRJA SÄLJA LJUSEN

Varje säljare kan sälja för klassen genom att skicka ut länkar till en egen säljsida eller sälja direkt via mobilen.

03

BESTÄLL DIREKT I PORTALEN

På adminkontot samlas säljarnas ordrar. Admin beställer från Ljusmannen.

04

LEVERERA UT LJUSEN OCH BEHÅLL VINSTEN

Admin ser enkelt i portalen vad säljarna beställt och vad dom skall leverera.

Varför skall ni sälja ljus för att tjäna pengar till klassen?

Våra ljus är handstöpta herrgårdsljus tillverkade i Sverige. Många varor som klasser säljer är importerade, men Ljusmannens ljus är en svensktillverkad kvalitetsprodukt som är omtyckt och lättsåld. Ljusen är förpackade i trevliga presentförpackningar med 6 ljus i varje ask. Kunder som köper våra ljus från klasser gör det ofta för att använda själv eller ge bort ljusen som presenter.

Fördelar när ni tjänar pengar till klassen genom att sälja för klassen med Ljusmannen

Lättsålda svensktillverkade kvalitetsprodukter

Klassen tjänar lika mycket pengar redan från den första sålda asken

Klassen tjänar klasspengar utan risk

Vi stödjer Barncancerfonden och BRIS

Inga krångliga försäljningstrappor

Ni tjänar lika mycket per såld ask från första asken ni säljer. På Mina Sidor ser ni sedan hela tiden vad klassen tjänat in.

Mina Sidor gör administrationen lätt

På Mina Sidor har du som administratör full kontroll av klassens försäljning och beställningar

Personlig webbshop för alla säljare

Familj, vänner och bekanta kan få en länk till varje säljares personliga webbshop

Tjäna pengar till klassen utan risk

Ni kan retunera osålda vita, röda och mörkgrå ljus (gäller ej grå ljus). Minimum retur är 20 askar. Läs mer i våra villkor.

Så enkelt fungerar försäljningen för en skolklass

Behöver ni samla in klasspengar? Kanske planerar ni en utflykt, en längre resa eller vill skapa en stadig klasskassa för framtida projekt? Oavsett vad ni har för mål med att tjäna pengar till klassen, gäller det att arbeta smart.

Det är verkligen enkelt att sälja för klassen med Ljusmannen. Vi förstår att det kan vara svårt för en klass att välja rätt samarbetspartner för att snabbt samla ihop pengar. Först behöver ni ta reda på vad som säljer bäst och sedan vad som ger mest vinst. Dessutom ska hela klassen enas om något som ni tror på och kan stå bakom. Det viktigaste när ni ska sälja med klassen är att välja ett företag som fungerar smidigt och har lång erfarenhet av att hjälpa skolklasser med försäljning. De svensktillverkade handstöpta herrgårdsljusen gör Ljusmannen till ett val de flesta kan ena sig kring.

Vilka färger skall ni sälja för att tjäna pengar till klassen?

Många väljer att tjäna klasspengar genom att sälja hela vårt sortiment, andra bara några enstaka varianter.
Den mest populära varianten att sälja för klassen är de matta ljusen.
Ljusen finns även i lackat och metallutförande. Dessa ljus är särskilt lämpade för festliga tillfällen av olika slag.

Herrgårdsljus i matt utförande från Ljusmannen. Sälj våra ljus och tjäna pengar till klassen, laget eller föreningen.
Lackade ljus från Ljusmannen. Sälj våra ljus och tjäna pengar till klassen, laget eller föreningen.
Handstöpta ljus från Ljusmannen i metallfärgat utförande. Sälj våra ljus och tjäna pengar till klassen, laget eller föreningen.

Vissa varianter på bilderna kan ha utgått och ersatts av andra färgvarianter. Gå till vår webbshop för att se alla färgvarianter.

Våra ljus är en populär företagspresent

Ljusmannens ljus är mycket populära bland företag som present till kunder och samarbetspartners. Företagen uppskattar presentförpackningarna och att klassen säljer en svensk handtillverkad kvalitetsprodukt. Därför är det lätt att tjäna pengar till klassen genom att sälja Ljusmannens ljus.

Röda, vita och svarta ljus i ask från Ljusmannen

Vi har erfarenhet av att hjälpa klasser tjäna pengar hela vägen sedan 1990-talet

Att samla pengar till en klassresa skapar många glada stunder och minnesvärda upplevelser. En välfylld klasskassa möjliggör viktiga aktiviteter och projekt som blir oförglömliga minnen för alla elever. Vi har i över 30 år hjälpt skolklasser att tjäna klasspengar och uppnå sina mål. Tidigare elever är nu själva är föräldrar och andra generationen återkommer till oss för att hjälpa deras barn att tjäna pengar genom att sälja för klassen.

Vi vet hur viktigt det är för våra kunder att hela försäljningsprocessen är så enkel som möjligt när ni säljer för klassen. Därför levererar vi ljusen snabbt och punktligt när det är dags för klassen att leverera ut ljusen till sina kunder.

Tips på hur ni kan tjäna pengar till klassen

Naturligtvis tycker vi att ni skall göra det enkelt och säkert för er genom att sälja ljus från Ljusmannen. Men har ni tid och möjlighet att engagera er mycket mer, så finns det många olika aktiviteter som en klass kan göra på egen hand för att tjäna in pengar till en klassresa eller annan aktivitet. Här följer några av våra förslag.

Denna hemsidaN är för FÖRENINGAR OCH SKOLOR

Byt sida med menyvalen längre ner i menyn om du är en företagskund eller privatkund.

Vad kan vi hjälpa dig med?

För att logga in på din sida följ nedan steg.

 1. Klicka på ”Min sida” i mailet du fick när du registerade dig.
 2. Ni kommer då få upp en sida där ni skall fylla i en kod. OBS! viktigt att ni inte stänger ner den sidan utan behåller den öppen.
 3. Gå tillbaka till mailen och läs vilken NY kod ni fått i det senaste mailet. 
 4. Skriv in koden på den redan öppnade sidan.

Du får en ny kod vid varje inloggning och det är viktigt att ni fyller i den nya koden som skickats. Ibland kan koden dröja en stund men fortsätt behåll sidan öppen tills ni fått den.

Hos oss finns det tre alternativ att sälja ljus på och ni bestämmer själva de som passar er bäst. Man kan även välja att kombinera de olika alternativen. 

Läs mer om de olika sätten här 

Alternativ 1- sälj först med egen webbshop och beställ sedan hem ljusen med hjälp av vår säljportal.

Alternativ 2- sälj först med beställningsformulär och beställ sedan hem ljusen.

Alternativ 3- beställ hem ljusen först och sälj direkt. Vid beställning över 100 askar har ni returrätt på minst 20 askar och i färgerna vit, röd och mörkgrå.

Nej, ni behöver inte kontakta oss först. Ni kan antingen börja sälja med hjälp av vår säljportal, genom att ta upp beställningar med vårt säljstödsmaterial eller beställa hem ljus direkt ifrån vår webbshop.
Lär mer här om hur det fungerar.

Nej, en faktura skickas ut till er på mail och betaltiden är 50 dagar ifrån beställning. Ni hinner därför sälja ljusen först innan det är dags för betalning.

Om ni har köpt 100 askar eller fler så har ni fri frakt på en tilläggsbeställning.

Minsta tilläggsbeställning är 20 askar i valfria färger.

Skicka in er beställning via webshopen och ange ert tidigare order nummer samt skriv tilläggsbeställning i rutan “Meddelande till Ljusmannen”

Vid köp av 100 askar eller fler är det fri frakt, annars kostar leveransen 200 kr.

Vid köp under 40 askar skickas det till närmsta DHL ombud. Vid köp över 40 askar sker hemleverans med DHL under dagtid mellan 8-17, du kommer få ett intervall på 3 timmar när du bokar utkörningen med DHL. Du måste personligen vara på plats för att kvittera ut leveransen. Kan DHL ställa av din leverans väderskyddat nära tomtgräns kan ni ange detta i kassan.

Absolut, dessa finns att ladda ner på vår hemsida

Administratören blir ansvarig för gruppen och kommer vara den som har all kontakt med Ljusmannen. Den har hand om gruppens uppstart, beställning, leverans och faktura.

Du måste vara minst 18 år och acceptera att en kreditupplysning görs.

Om ni säljer för vårt rekommenderade pris så tjänar ni 70 kr per såld ask.

Använd gärna vår vinstklakylator för att se hur mycket just ni kan tjäna.

Fakturan är på de produkterna ni säljer x inköpspriset, mellanskillnaden är er förtjänst och denna behåller ni direkt.

Minsta köp av oss är 20 askar och detta är även det minsta antalet ni kan sälja. Men det är fritt att blanda vilka färger ni vill.

Ni bestämmer själva hur länge ni önskar att försäljningen ska pågå. Men vi brukar rekommendera ca 3-4 veckor för att göra de så effektivt som möjligt.

Man måste vara minst 18 år för att beställa hos oss.

Absolut, men välj då privatperson när du går in på vår hemsida och beställ hem ljus direkt ifrån vår webshop.
Klicka här för att komma till sidan för privatpersoner.

Hos oss finns det tre alternativ att sälja ljus på och ni bestämmer själva de som passar er bäst. Man kan även välja att kombinera de olika alternativen. 

Dom olika sätten att sälja ser du kortfattat nedan. Klicka här för mer detaljerad information. 

Alternativ 1 – sälj först med egen webbshop och beställ sedan hem ljusen med hjälp av vår säljportal.

Alternativ 2 – sälj först med beställningsformulär och beställ sedan hem ljusen.

Alternativ 3 – beställ hem ljusen först och sälj direkt. Vid beställning över 100 askar har ni returrätt på minst 20 askar och i färgerna vit, röd och mörkgrå.

Du behöver inte skapa något konto på vår sida. Du går direkt till vår webbshop och beställer de antal ni önskar av varje färg.

Nej, vi har valt att spara på vår gemensamma miljö och postar därför inte säljmaterial. Men det finns att skriva ut här.

Ja, kvitto finns att ladda ner under säljstöd. 

Ja, företaget kan dock inte dra av momsen vid köp eftersom produkterna säljs av en klass eller ett idrottslag som vanligen inte är momsregistrerad hos Skatteverket. Däremot är hela varuvärdet avdragsgillt, det vill säga hela inköpspriset för produkterna. Kvitto finns att ladda ner här.

Vid köp under 40 askar skickas det till närmsta DHL ombud. Vid köp över 40 askar sker hemleverans med DHL under dagtid mellan 8-17, du kommer få ett intervall på 3 timmar när du bokar utkörningen med DHL. Du måste personligen vara på plats för att kvittera ut leveransen. Kan DHL ställa av din leverans väderskyddat nära tomtgräns kan ni ange detta i kassan.

Det är viktigt att du alltid kontrollerar ditt gods vid mottagandet.

Om det är en synlig skada på godset vid mottagande av leverans, skall detta alltid omedelbart meddelas till chauffören. Försäkra dig om att skadan noteras på kvittensen till chauffören eller i handdatorn till DHL. 
Därefter kontaktar du oss på info@ljusmannen.se och skickar över följande information:

 • Namn
 • Beställningsnummer
 • Antal skadade ljus fördelat per färg
 • Bilder på de skadade ljusen, askarna och transportkartongen Kopia på kvittensen från DHL

Skador som upptäcks när ni packar upp ljusen (dold skada) skall göras inom fem (5) kalenderdygn från leveransdatum till oss på info@ljusmannen.se. Följande information skall vara med: 

 • Namn
 • Beställningsnummer
 • Antal skadade ljus fördelat per färg
 • Bilder på de skadade ljusen, askarna och transportkartongen

Leveranstiden är mellan 4-10 arbetsdagar beroende på när ni beställer ljusen.

Generellt är leveranstiden mot de längre hållet i november-december.

Kontrollera alltid levererade produkter mot följesedeln innan du delar ut produkterna till säljarna. Om något inte skulle stämma kontaktar du oss direkt genom att mejla till info@ljusmannen.se så hjälper vi dig.

Fakturan skickas ut på mail efter er beställning är lagd.

Ni har 50 dagars betalningsvillkor på fakturan. Skulle ni behöva mer tid på er så är det bara att maila oss så ser vi vad vi kan göra? 

Vid beställning av 100 askar eller fler har ni fri returrätt inom 50 dagar från beställning (innan fakturan har förfallit till betalning).
Returrätt gäller vid ett tillfälle och endast de matta färgerna vit, röd och mörkgrå. Minsta volym vi tar tillbaka är 20 askar och de måste packas i den transportkartong de levererades i.
Returrätt gäller endast för leveranser inom Sverige.
Du kommer till vårt returformulär genom att klicka här.

Ljusen är stöpta i Sverige med 40 % palmoljefritt stearin, 60% RAL-certifierat paraffin och blyfri bommullsveke. Paraffin är en nödvändig ingrediens för att det skall gå att handstöpa ljusen. Asken tillverkas av återvunnet material i Sverige.

Nej, detta eftersom stearinet i vissa fall kommer ifrån animaliskt fett.

Nej, våra ljus är vita inuti och doppas sedan i önskad färg. Vill man ha genomfärgade ljus så är dom gjutna i formar och alla ser likadana ut. När vi stöper ljus så blir det lager på lager som årsringarna i ett träd, det ena ljuset är inte det andra likt och man får ett mer levande ljus (handstöpt karaktär)

Våra ljus är ca 20 mm i omkrets vid foten. Men eftersom det är en handstöpt produkt så kan detta variera ibland.

Det är 6 st ljus i varje ask.

Ljusen är 38 cm långa.

Du som säljare kommer få en registreringslänk av er administratör. Ni klickar på registreringslänken och registrerar er med namn, e-postadress och mobilnummer. Nu får du direkt tillgång till er personliga portal och den egna webbshopen. Ett mejl med bekräftelse, information och inloggningsuppgifter mejlas också direkt ut till dig så att du enkelt kan logga in igen närsomhelst.

Om du skulle skriva in fel mailadress så ta kontakt med din administratör så kan hen ändra detta.

För att logga in på er sida följ nedan steg.

 1. Klicka på ”Min sida” i mailet du fick när du registerade dig.
 2. Ni kommer då få upp en sida där ni skall fylla i en kod. OBS! viktigt att ni inte stänger ner den sidan utan behåller den öppen.
 3. Gå tillbaka till mailen och läs vilken NY kod ni fått i det senaste mailet. 
 4. Skriv in koden på den redan öppnade sidan.

Ni får en ny kod vid varje inloggning och det är viktigt att ni fyller i den nya koden som skickats. Ibland kan koden dröja en stund men fortsätt behåll sidan öppen tills ni fått den.

Ja självklart kan du sköta allt som har med din försäljning att göra både på datorn, surfplattan och mobilen.

Ja vi har tagit fram en manual där du hittar allt om hur portalen fungerar. Manualen kan du ladda ner här.

Behöver du hjälp med portalen eller har frågor om er försäljning kontaktar du gruppens administratör. Uppgiften till administratören finner du i mejlet du har fått när du registrerade dig som säljare samt på din startsida i portalen. Kan administratören inte hjälpa dig med din fråga är du välkommen att kontakta oss på info@ljusmannen.se

Klicka på Skapa konto på hemsidan för att registrera er och starta försäljningen.

För att logga in som administratör gå till mina sidor eller klicka här

Bjuda in säljare (klassen/laget/gruppen) gör administratören genom att kopiera er unika registreringslänk som ni hittar under menyvalet” säljare” på Mina sidor. Länken kan administratören sen mejla ut till hela klassen, laget eller gruppen. 

Säljarna klickar sen på registreringslänken de fått och registrerar sig med namn, e-postadress och mobilnummer. Nu får de direkt tillgång till Mina sidor och den egna webbshopen. Ett mejl med bekräftelse, information och inloggningsuppgifter mejlas också direkt ut till säljaren så den enkelt kan logga in igen närsomhelst.

Ja, när du skickat iväg gruppens slutbeställning under menyvalet ”beställningar” finns möjlighet att ladda ner och skriva ut en sammanställning där du enkelt kan se hur mycket varje säljare ska ha av varje färg samt va den skall betala. Klicka dig in på beställningar-inskickade beställningar -sammanställning för att hitta detta.

Ja vi har tagit fram en manual där du hittar allt om hur portalen fungerar. Manualen kan du ladda ner här.

kontakta oss